-189м. Росен Желязков

Дълбочината е отчетена от SUUNTO D9tx – 189м и от Uwatec Bottom Timer – 193м.

ГМУРКАНЕТО НЕ Е ИЗВЪРШЕНО С ЦЕЛ ПОСТАВЯНЕ НА РЕКОРДИ, то е част от програмата на BSTD за извършване на бъдещи спускания на дълбочини под 200м.

Поради забавяне наложено от метеорологичната обстановка, гмуркането започва в 16.00 ч. и завършва около 19.15, като голяма част от декомпресията се извършва след залез слънце.

Осигуряващи водолази са – Костадин Ангелов, Ина Димитрова, Николай Хаджихристев и Хамуди Мохамад. На 6.11.2012 всички членове на осигуряващия екип правят контролни спускания, като някои от тях подобряват личните си постижения до момента: Ина Димитрова – 102м Костадин Ангелов – 92м. Подготвянето на екипировката, газовете, профилите на гмурканията и всички детайли по цялостната организация са извършени самостоятелно от Росен. Спирос Колас от Sea Breaze и Алфредос Зинис осигуряват локално лодките и местата на спусканията. Росен изказва личната си благодарност към всички членове на екипа за тяхната дисциплина, професионализъм и отдаденост на идеята. Това спускане бе реализирано изключително благодарение на тях.